Autófóliázás

Autófóliázás

A nap sugaraitól hamar fel tud forrósodni minden amit csak elér. A déli órákban akár néhány perc alatt leéghet az ember, nem beszélve a gyerekekről, akiknek még nem fejlődött ki természetes védekező képességük. A járművek kezeletlen ablakai mögött sem vagyunk sajnos biztonságban. Itt meg kell említeni a gyári sötétítést is, ami a legtöbb gyártó esetén egy szimpla színezés, ugyanúgy átengedi a káros UV sugarakat, mint a szimpla üveg.
A LLumar autófóliák a magyar hatóságok által bevizsgált, engedélyezett fóliák, a telepítéshez műbizonylatot állítunk ki. Termékeink nem csupán sötétítésre - belátásvédelemre szolgálnak:

Autófólia előnyök

1

Hővédelem

2

UV védelem

3

Megjelenés

4

Biztonság

Minden LLumar fólia minimum 99%-os UV visszaveréssel rendelkezik!

Autófólia előnyök

1

Hővédelem

2

UV védelem

3

Megjelenés

4

Biztonság

Minden LLumar fólia minimum 99%-os UV visszaveréssel rendelkezik!

LLumar Sötétítő - Hővédő Fóliák

LLumar ATC autófólia sorozat

Az ATC család tagjai egészen a világos 50%-os fényáteresztéstől, a szinte átláthatatlan 5%-os fényáteresztésig választhatóak. A régi gyártástechnológiájú olcsóbb fóliákkal ellentétben az ATC fóliák mélyszínezéses eljárással készülnek, nem fakulnak ki, nem lilulnak meg, árnyalatuk tartóssága meghaladja egy átlagos gépjármű élettartamát. Az ATC fóliák nem elhanyagolható mértékű hővédelemmel is rendelkeznek, ugyanis a gyártás során fém is kerül az anyagba.

LLumar ATR autófólia sorozat

Az ATR sorozat a sötét 5%-os árnyalattól az 50%-os világos árnyalatig választható. Az árnyalatok között árban nincs különbség, azonban teljesítményben jelentős eltérés lehet. A legsötétebb, azaz az ATR 05-ös, 70%-os hővédelemmel (teljes napenergia visszaverés) rendelkezik. Meg kell jegyezni, hogy az ATC 05-ös "csupán" 44%-al rendelkezik. A sorozat 10 év garanciával rendelkezik, azonban élettartama túlmutat egy átlagos autó élettartamán.

Speciális LLumar autófóliák

Biztonsági autófóliák

A biztonsági autófóliák megvédik az autóban hagyott értékeinket. Hatékony betörés-késleltető funkciójuk a behatoló első néhány sikertelen próbálkozása után riasztólag hat. Balesetvédelmi szempontból is előnyös, mivel balesetnél a fóliázatlan üveg szilánkjai súlyos sérüléseket okozhatnak, míg biztonsági fóliák alkalmazásával a szilánkokat egyben tartja a fólia.

Különleges UV-védő autófóliák

A LLumar fóliák mindegyike UV-védőnek minősül, néhány autóra (is) szerelhető fólia viszont különleges Uv-szűrő tulajdonsággal rendelkezik.Nagy eséllyel az autók vezető üléssor melletti üvegeire is legálisan felszerelhetők (az üveg fényáteresztéstől függően). Nemcsak a nap égető hatását szüntetik meg, de teljes mértékben kiszűrik a nap káros UV sugarait, így védve bőrünket a különféle bőrbetegségek kialakulásától.

LLumar AIR autófólia sorozat - világos hővédő fólia

Az AIR - angolul annyit jelent: levegő - neve is arra utal, hogy szinte teljesen átlátszó. Több árnyalatban létezik: AIR 75 - zöldes, AIR 80 kékes, AIR 90 - szinte teljesen átlátszó világos autófólia. Ezek a fóliák sok országban, köztük Magyarországon is élő jogszabályok miatt lettek kifejlesztve. A jogszabályokról bővebben lentebb írunk. Ezek a fóliák nano-kerámia részecskéket tartalmaznak, így lehet az, hogy magas fényáteresztés mellett is érzékelhető hővédelemmel rendelkeznek.

A videóban az AIR fóliák épületablakokra fejlesztett kültéri változata látható: a LLumar THE 80.

Milyen jogszabályok vonatkoznak az autófóliázásra?

"...B oszlop mögött bármilyen, előtte 70%-os fényáteresztés..."

Magyarországon 2005 óta - az EWFA (Európai Fóliaszövetség) közbenjárásának köszönhetően - a "B" oszloptól hátrafelé (a vezető mögötti oszloptól hátra lévő üvegekre) bármilyen fényáteresztésű, de minősítéssel rendelkező fólia felrakható a közúti forgalomban résztvevő járművekre. A "B" oszlop előtt (első szélvédő, vezető mellett) lévő üvegfelületekre azonban 70%-os fényáteresztési érték fölött kell maradni az ablakoknak a fóliázást követően.

Ezzel az értékkel az a probléma, hogy nagyon sok autó üvegeinek már a gyári fényáteresztési értéke ezalatt az érték alatt van, ezért gyakorlatilag egy teljesen átlátszó biztonsági fólia sem helyezhető fel szabályosan.

Magyarországon műbizonylattal kell igazolnunk, hogy az átalakítás (jelen esetben az üvegfóliázás) szabályos. Önmagában a műbizonylat nem elég, a fólia alatt fel kell tüntetni a minősítési számát is. Mi is, mint minden hivatalos LLumar telepítő, műbizonylatot állítunk ki a fóliázás mellé.

Fóliáztass most!

Az autófóliázás árak, fólia és autó típusonként eltérnek, ezért kérjük, hogy telefonon keresztül kérj árajánlatot autófóliázásra!

Telefonszámunk: +36 20 274 8262

Közösségi oldalaink


Kövesd facebook oldalunkat és egyéb közösségi csatornáinkat új tartalmakért!


Hívás most!